Friday, August 7, 2009

Cookies & Cupcakes

50pcs sugar cookies, thanks Ija
Thanks Alyani

Alyani's set too..


60 pcs initials + 90pcs triple rossettes (simple doorgift set), brown & gold..

9 comments:

Wiz said...

Yes, gold is one of the hardest colours to concoct. It should never be in a budget cupcake list to begin with. But like you said a lesson learnt, there's always a first time to everything. To me dah lawa la tu the cupcakes. How's the kiosk? dah ada helper dah?

Fiza of ChiqueCakes said...

hi kak wiz..aduhaiii, i banyak peninglah ni, helper dah ada kat kiosk, tapi bibik kat rumah dah cabut..! dia panik tengok i beli cake tray banyak2...sabo aje lah

ClipperSeep said...

customer is always right la babe..

and they have their rights on what to say..

i guess you can't stand someone being so disatisfied with you eh..

move on, you have a lot more advantages than what you can see.

Fiza of ChiqueCakes said...

clipperseep, very true what u've said but this thing surely could be avoided if i handled the ordering process carefully in the first place. i've done some mistakes this time. can't be denied, i do feel disappointed. bukan sebab customer's complaint tak lawa, but more to 'i know i could do better if...'discussion, clear instruction, negotiation, all very important things i learnt. it's ME, but like kak wiz said, there's always a 1st time to everything , i'm learning :)

kak mia said...

Macam tu lah fiza, maid nie beli kita beli barang banyak dah mula risau dalam hati, hehehe... kak mis punya pun lately nie ashik semput aje... nie nak antar balik dulu masa mula datang kak tanya awak ada semput ke, dia tak mengaku, tapi bila sekarang tak bole nak elak... by teh way cantik ur gold & silver, simple but sweet i like it.

inatiffany said...

kak fiza..i had requested gold ring to put on my cake last time when i ordered with another baker. She also get mad with me.haha coz i said.." tak nampak gold la kak"..
for me , your cake realy delicoues..don't forget to quote on my damask cake..black & white
cheers k !

kamalina a.k.a aimi said...

bab warna ni mmg complicated.... dan kalau warna yg susah2 tu, mmg kena charge extra...lagi satu kan, saya pun pening kalau customer tak cakap betul2 exact warna yg diorang nak.... kalau kita buat betul, ok la..tapi kalau lain sikit, mulala diorang bising kan..

hmmm.... so far nasib baik my customer blm lagi ada yg cerewet....selalunya saya akan tanya & diorang jawab, tak kisah la kak.... pastu nanti saya cakapla, jgn mcm tu..kalau salah nanti, jgn salahkan akak ya... hehehe...awal2 sound supaya diorang tak blame kita semula...

Fiza of ChiqueCakes said...

hai kak mis, fiza rasa maid yg keje ngan tukang buat kek cam kita ni mmg payah nak bertahan,sebab keje ngan kita tk menentu,tk ramai yg sanggup. nak kena ada 2 org helper at least, tp blom mampu lah lagi.

inatiffany, nanti ye akak blom sempat gi survey fresh flowers.., akan di confirmkan soon insyaallah..

aimi,silap saya tak mintak betul2 kod warna, tu yg terpaksa tulis lebih sket kt entry ni supaya future customer faham. bermain ngan colour2 'tua'ni bukan senang..esp. buttercream. next time kena tanya customer kalau ada kelonggaran/alternatif kiranya warna pilihan kurang 'ngam'.

dlittlekitchen said...

salam fiza, ini nk mintak izin, my customer ske ngn design fiza nih, so dia nk sumthg like this.. for sure mmg x akan jadi sama laa, coz tangan lain2..hehehe, tp idea dari fiza la.. halal ya... TQ