Tuesday, June 9, 2009

Wedding Doorgift ~Hearty Shortbread~


600pcs Large Heartshape Shortbread (Butter Cookies)
Thanks Zulie ..! :D

10 comments:

aishah said...

wow !!! 600 pcs..
I buat 300 pcs pun dah sakit kepala & sakit2 belakang (nightmare)..mmg rumit prosesnya, belum lagi full flow icing tuh.:)..
anyway hasil tangan u mmg superb !!!

edi said...

totally understand you!
hari tu i buat 180pcs cupcakes pun dah give up. no more large orders after this. x best sebab tak boleh nak buat perfectly.. so rase cam x puas hati kan?

anyway, the cookies are adorable! mmg kemas n cantik.. no wonder sakit habis tubuh badan!

Fiza of ChiqueCakes said...

thank you kak aishah & edi :)
letih daripada buat cuppies 600pcs,bab roll cookie dough & menerap tu mak aiiihh paling seksa..so i will make sure my pricing lepas ni bebetul setaraf cupcakes, kalau tak tak baloi :p

Wan said...

Fiza, cute la cookies tu!!

that's why i tak buat cookies, or other things, hehehe i tak cukup tangan! buat 3-4 boxes of cuppies pun melepek tak hingat. For now i buat cuppies jer, kek i tolak and rekomen other baker.
At least u ada maid boleh mintak tolong settle all the house chores? Me?? yennadeiii.. hehe but once in a while i amek daily maid.

wan sugarbuds

SOHO Mama said...

Salam kenal..

Such nice work here! I am not a baker but love pretty cakes and cupcakes so I salute all of you :)

I'm a WAHM (work-at-home-mom) too so I totally understand the pening kepala sakit belakang & crankiness that comes with big orders :D

Selagi boleh buat, kita cuba lah kan? Tapi like u said, pricing kena betul. I've had a few cases of "kurang berbaloi" myself. Nak nyedapkan hati, I ikhlas & think that passion always leads to success.

I nak link u kat blog i, yer.?

Fiza of ChiqueCakes said...

thx wan, i sejak ada maid baru ni boleh amik order byk sket,kalu tak mmg pengsannn...

salam kenal SOHO Mama..thx for dropping by.. :D mmg salute to all WAHM worldwide..! yes, we MUST make sure to calculate the pricing correctly, baru boleh nampak dlm setahun hasil titik peluh you tu betul2 berbaloi ke tidak.. i used to follow others when it comes to harga but now i calculate ikut formula :D

ina said...

salam kenal,

saya dah rasa camna penatnya buat cookies dlm kuantiti yg besar. sakit habis belakang. itupun mujur ada assistance, kalu tidak maunya lepek..dan betul kata fiza tu kdg2 rege tu kn bg setaraf cupcakes..

anyway suka tgk hasil tangan awak. cantikk..

boxhousestudio said...

i faham perasaan u...memang sakit seluruh badan ...dan kengkadan kena ke klinik amek ubat...tapi semangat mengatasi segala...tambah-tambah kita kita as a baker ni seboleh-boleh nak kasi client yang terbaik semua..baru hati kita puas kalau tidak asyik teringat-ingat aje..apa apa pun tahniah!!!...berani mencuba...dari situ datangnya pengalaman....salam baking dari akak harap u dah segar semula...

Fiza of ChiqueCakes said...

terima kasih k.ina, k.tun...
alhamdulillah, saya dikurniakan semangat ni..melihat pulangan setimpal dari hasil titik peluh sendiri,puas hati & semangat berkobar-kobar, lesap segala lelah...terutama bila dapat penghargaan dari pelanggan, itu paling penting :D

fati said...

brape hage nye 600pcs eh?