Monday, May 4, 2009

Chiquecakes is One !

Ada diantara karya yang diadaptasi daripada buku & majalah, olahan daripada inspirasi karya rakan2 flickr & bloggers, hasil angan-angan dan ilham persekitaran..

Terima kasih yang tidak terhingga kepada keluarga dan suami tercinta, ibu bapa yang banyak memberi sokongan moral & material, para pelanggan yang dihargai, rakan2 bakers yang dihormati dan juga'viewers' yang sudi mengunjungi ChiqueCakes ;-) Ampun dan maaf juga di atas segala silap salah dan kekurangan saya selama ini samaada terhadap pelanggan mahupun rakan-rakan seperjuangan.

26 comments:

zaitgha said...

Fiza,

Orang kata God works in a mysterious way...i click your link dkt Rani punya blog and tgk this posting...Tahniah for the 1st anniversary....semoga bertambah2 rezeki... lagi satu i jenuh cari satu sumber gambar yg my customer kasi sebagai contoh cake hantaran dia end of this month...tup2 i nampak kat dlm gambar this posting...yg on 2nd last row di tgh2...so nak mintak izin and definitely i tak dapat lah 100% mcm u punya he he....and i nak link kan blog u nih kat mine ya...senang sikit if not kena gi kat blog orang lain dulu ......take care and thank u

Fiza of ChiqueCakes said...

Kak Zai,

To me a bouquet of roses on a cake is very common design,colours dipilih oleh my customer..thanks for the acknowledgement nway, and thanks for d wish ;-)

cekmekzue said...

salam Fiza
Happy 1st Anniversary di alam cyber! Betul what you said, different people blog for different reasons. I like that phrase " passion & patience, so the very the true, you have to be passionate in everything you do then only it will show in your " karya". Keep on creating beautiful masterpieces on each cake and cupcake, and may all our dreams come true, like what I wrote in my socalled masterpiece tu" Sweet Dreams Are Made of This".You never fail to impress me with your creations....there are so many creative people in this baking world and I think you are one of them. Take care dear...

aimi said...

fiza...TAHNIAH!!! dah setahun yaa.... saya rasa bertuah sebab pernah berjumpa dgn awak... awak ni mmg talented... 1 kelas je yg awak pergi tapi awak mampu hasilkan yg terbaik, kalah pro yg ada kat luar sana...seriously, saya suka tgk dgn hasil kerja awak... byk memberi ilham kpd saya & rakan2 diluar sana...semoga awak terus sukses!!! tq for being such a nice friend...

FaRrA DeeN said...

Alhamdulillah akak... Keep up ur good work!!~

Fiza of ChiqueCakes said...

salam zue,
thank u...tq sooo much! yup insyaallah, may all our dreams come true, ur beautiful words are so inspiring, i'm motivated by ur masterpiece ;-)

tq aimi! really touched by ur words..awak mmg rajin memberi perangsang pada saya & kawan2 yg lain..saya mmg percaya kita boleh berjaya kalau perkara yg kita buat tu disulami 'cinta'...aww karat ler pulak..!semoga awak juga akan terus berjaya..

farra, thank you! ;-D

cekmekzue said...

salam fiza, it's me again, fiza ada tanya kan , kat sana dulu belajar apa, accounting n finance, tapi terjebak dgn this beautiful cake deco world pulak. Fiza pulak?

Fiza of ChiqueCakes said...

i did architecture kat portsmouth zue, sekerat jalan jer hehehe...masa tu memang tak nampak pun my future as an architect, rupa2nya nak jadi arkitek kek!nyesal tak amik culinary arts kat sana..tulah dia, jalan hidup i sebelum ni byk simpang siur..ni baru nak jumpa the right track!

Gula dan Mentega said...

tahniah fiza !!! setahun masa berlalu ... terasa cepat kan ! ita mula mengenali fiza bila fiza anta email pasal deko HSM tu ... dari situ la ita link ngan blog fiza dan selalu berkunjung bila fiza apdet blog ... ya ! memang deko fiza dah makin cantik dan ita pun admire ngan keje fiza jugak.

TAHNIAH sekali lagi. semuga terus berjaya. Insya Allah. Amin

Fiza of ChiqueCakes said...

terima kasih ita,seronok rasa dikelilingi kekawan sama minat,saling memberi semangat antara satu sama lain...ita pun semakin mantap.! terima kasih atas doanya, moga ita pun terus berjaya.

edi said...

congrates! u're talented, creative and most importantly, hardworking. i love your work!

Linda Hussin said...

Kak Fiza;

Congratulations on your Chiquecakes 1st birthday. Linda selalu singgah kt blog akak... Suka tgk design akak... Menarik sesangat...

sayangkema said...

congrats kaka!!!eheheh....happy 1st anniversary!!!!!

Wan said...

Happy 1st anniversary chiquecakes! Ya, i pun suka design u, cantik2 ok.. all the best :)

wan sugarbuds

Izzeti said...

i've sent email to fizafarizah@yahoo.com regarding inquiry of cuppies order. hope can reply ASAP. tks!

RaNi said...

Fiza...
tahniah dah setahun...sebenarnya lebih kurang ja masa kita menceburkan diri dalm bidang ni kan...i masih ingat masa u bawak ur baby...very touching masa tu..hemm betul tu bila sesuatu yang kita buat berdasarkan hati dan perasaan ia akan lahir yang terbaik dan lain dari yang lain kan....so touching dan sampai rasa sayang nk bg kat orang kan??? dan truely i cakap bila masuk bidang ni kita kena suka semuanya sebab dulu i tak suka sangat bunga tapi sekarang sangat2 jatuh cinta dgn bunga2 ni...one of my customer minta i buatkan macam design cuppies u, bole kan??? go u girl!!! saling support each other kan??? all the best!!

Izzeti said...

fiza,
zeti dah reply back abt the design etc. get back to me ye! tks!

Fiza of ChiqueCakes said...

dear edina, linda, kema & wan...thak u so much ladies, sokongan anda sgt2 saya hargai ;-)

rani, hehehe...yelah hubby hantar baby utk sessi 'n*n*n :D, kesian.. sanggup berhaus sbb tanak minum botol ;P design tang mana tu rani??buat lawak aja haihh...rani nyer deco lagi cun melecun!

aima said...

Hi fiza, congrats for your blog anniversary, sememangyer your design memang cantik,color choosen was so soft at it makes the whole package cantik...moga suksess selalu and thank you for sharing whatever info that you have..

.:aNNa:. said...

fiza, sorry ya i lambat wish. bukan lupa u, tapi tak berkesempatan =) tahniah. i harap u akan terus kekal dalam dunia yang kita sama-sama tak pernah terfikir akan jadi sumber rezeki kita. we've been paid for our hobby which is something yang seronok kan.

u take care

cuppacakeblicious said...

salam fiza

congratulations yea.. sy still new dlm dunia cake baking & deco nih.. u are one of my inspirations.. sy masih mencari2 identiti sy dlm menghasilkan karya2 sy spt yg penah u alami diawal penglibatan u.. tanpa sedar kekadng seperti copy karya rakan2 yg lain.. karya2 u selalu sy tunggu n sy nanti.. sy amat2 suka dgn bunga2 cinta yg u hasil kan.. it really touch my heart.. syabas... sy doakan semuga ALLAH sentiasa memberi u kekuatan ilham dalam menghasil2 karya2 u.. n semuga sucess selalu.. AMIN..

D.a.a.l.i.a. said...

congratulations on chiquecakes 1st anniversary !!! Semua design2 Fiza memang cantik gilerrr.... unique... when people see it, they'll know it's yours !!! sama juga if people see Anna Putrajaya's design... sure tau itu Anna yang buat...dan kak wiz... kalau orang tengok sure tau itu hasiltangan kak wiz..

Banyak cabaran, dugaan dsb nya di dalam bidang ini..... all the best, dan terus maju ok !

pstt. cikmek zue tu my batch and kawan sekolah kat jay bee dulu...

take care !
kak daalia

Wiz said...

What comes from the mouth reaches the ear but what comes from the heart reaches the heart. If you were touched by what I wrote to you, then you must surely know the origin of my words.

Congratulation Fiza of your endevour. May all your sweet dreams come true, coz you know what? Sweet dreams are surely made of this! Muahs.

Fiza of ChiqueCakes said...

Thank u everyone for the wishes & encouragements...i feel so blessed to have frens like u all!

amaruszati noor rahim said...

suka baca catatan fiza yang ini, satu luaiahn pengalaman yang luhur. saya doakan fiza kian berjaya

Fiza of ChiqueCakes said...

terima kasih banyak kak zati, saya lagi suka baca catatan pengalaman akak yg byk memberi motivasi ;D