Friday, April 24, 2009

Sara's Castle


~the collapsed castle :(
Thanks Dang Suria Zainurdin, Damansara ( Thank you so much for being so understanding..)

17 comments:

cuppacakeblicious said...

sweet nye the colour combination... sukerrr sgt2..;)

Ladyila said...

cantik sgt akak..admire u..love it!!

Wan said...

so so cute fiza! I wish dpt order nak cake pesen2 cam ni. customer kat sini x sporting nak cake macam2 pesen. nan ado tau.. sume nak cake less than RM50. Duh. Maybe i kena dok KL kottt

boxhousestudio said...

saya peminat dang suria...canteknya kek tu...
...ha akak dah dapat tengok si empunya chiquecakes ne...masa gi umah kak mis...datang dengan mak ya...kim salam mak tu k...

Wan said...

baru baca tragedi april u fiza. boleh bayang apa u rasa, kesian u. Apa lagik boleh ckp, itulah cabaran kita ni. Chill out ok n take it sebagai dugaannn :)

Lady Ila said...

alahai akak..mudah2han akak tabah yer..dugaan tu untuk lebih berjaya, ada hikmah sebalik apa yang terjadi.pengalaman akak akan saya buat pengajaran utk saya juga.

kamalina a.k.a aimi said...

alahai fiza...sedihnya baca kisah ni...mmg hampa kan..takpela fiza.... awak kena kuat...try to think positive...mungkin ada hikmah disebalik segala yg menimpa..

apa2pun kek ni tersgtla cantik...suka dgn pilihan warna yg fiza guna.. mmg sweet..

Fiza of ChiqueCakes said...

alice, ila,wan, kak tun,& aimi,
thanks alot friends..! saya pun sayang sgt kek ni, tp dah bukan rezeki masing2 kan..setiap dugaan tu mmg selalunya akan menguatkan lagi semangat saya insyaAllah ;-D

wan, kl ni alhamdulillah market bagus, tp masih ramai jugak yg sering compare homemade punya price dgn commercial, tu yg kadang tension sebab diorang tak brp nak paham...

Wiz said...

Hmmmm, it's heart breaking kan, not just for the little girl but for us as well to see a ruined castle upon delivery. Happened to me once and wrote the little boy a poem and a 50prcnt discount on the next order.

It took me sometime to recover but that was just another story to tell when the sail has set to sail.

You are doing great. Build other castles alright.

.:Bake Freshly:. said...

agree dgn apa kak wiz cakap tu fiza.. well a great architect always produce a great cake!

jangan serik okeh. and i guess u, me and kak wiz should meet up someday la.

betul tak kak wiz?

Fiza of ChiqueCakes said...

thank u kak wiz, there'll be more castles to come hopefully and i'll make sure to construct it with enuf piling this time hahaha

anna,
aiyoo me no great architect ler..architect terbengkalai namanye..
yes why not? the three of us should really meet up one fine day..! plan of something will u?

Jue said...

alahai....tragis yer citer, dh buat kek cecantik jd gitu yer fiza. mmg nangis la kalo sy, apa2 jgn serik tuk cuba lg k.....

Wiz said...

Annabeliarossa, Kak wiz everytime jln ke Putrajaya, everytime tu la ajak cik Anna ni jumpa, tapi dia sibuk nor, buat kek!

He he he, yes would love to meet both of you. Tell me when, not this week la sebab mother's day ujung minggu ni, seeeeeee boooooook. Byk tak update ni lagi and maaaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaassssssss!

IntanHaryati said...

Akak, cantiknya castle tu!! takpe la kak, mmg ada hikmahnya tu. I still adore your work!

FaRrA DeeN said...

Salam K.Fiza.. Abt the cake. Cantik sgt, i admire it!~ Well.., rasanya bukan salah akak cipta cake tu.. Tapi farrah nak wat cadangan, time deliver tu, jgn bubuh lg castle tu. Macam deliver cake tingkat, tu kan... Bawak kotak asing2, then masa nak guna baru put on it.. Mesti it will realize the girl's and ur dream.. Nak tgk cake tu dibelah n diraikan penuh makna!!~ Akak fiza, believe me, u r always be my idol in cake decoration!!~

Mis's Creativecakes said...

Hi, Fiza itu lah di namakan cabaran perniagaan, perkara-perkara yang berlaku menjadikan diri kita lebih bersemangat untuk memperbaiki segala kesilapan yang terjadi. Untuk menjadikan castle tu stable di atas cake buttercream, fiza kena cucuk lidi di castle. sebab fondant dengan buttercream licin so kena support something to be stand. gitu. kalau tak faham pls call kak mmis ya. I will teach u the proper way....so next time tak akan berlaku lagi. By teh way jangan putus asa Fiza, teruskan usaha fiza.

Ain said...

Assalamualaikum, just want to say how much i love your creative work. We are in the same line. Apparently i've gone thru the same inccident, i turned up appologetic and in tears...didnt want to dissapoint the birthday girl....didnt want to accept any money eventhough i spent hours preparing & decorating the cake....hai...i still feel bad till today coz i belive the first impression last:(
All the best to your future endeavours.